Sammenlægning af ereolen.dk og ebib.dk

Når evnen til samarbejde mellem leverandører bliver et succeskriterie.

Indtil 1. januar 2015 eksisterede 2 udlånstjenester for e-bøger, ereolen.dk og ebib.dk, og én udlånstjeneste for lydbøger, netlydbog.dk. Fra 2015 skulle de tre tjenester smelte sammen i en ny forretningsmodel under ereolen.dk, og Pragmasoft stod i den forbindelse for store dele af backendudviklingen.

I samarbejde med Publizon, eReolen, Aarhus Bibliotek, DDB (Danskernes Digitale Bibliotek), DBC, Redia og Reload muliggjorde Pragmasoft sammensmeltningen af ereolen.dk, ebib.dk og netlydbog.dk i det nye ereolen, som består af apps (til Android og iOS) og ereolen.dk, hvor det er muligt at låne og læse e-bøger samt låne og lytte til lydbøger fra de danske forlag.

Hovedopgaverne fra Pragmasofts side var i den forbindelse at tilrette eksisterende API'er og backend til at kunne håndtere udlån på forskellige forretningsvilkår under samme tjeneste samt videreudvikle Reader og Player komponenter til online streaming og offline brug primært til Android.

Sammenlægningsopgaven har været én af en lang række opgaver i et mangeårigt samarbejde med Publizon, som driver den nationale platform for distribution af e-bøger og lydbøger, og har lige så meget været en kommunikations- og koordineringsopgave mellem mange involverede parter som en teknologisk opgave.

Hvis du står med en kompleks opgave, med mange leverandører, og mangler en dygtig webudviklingspartner - så er samarbejde en af vores spidskompetencer. Kontakt os og lad os høre mere om din opgave.