Diabetesforeningens nye app i luften

Diabetesforeningen udvikler og sælger en række hjælpemidler, som skal gøre det nemmere at klare en hverdag med diabetes. Et af de mest populære er en række billedkort til kulhydratælling. Materialet er primært udviklet til børn i alderen 10-14 år, men kan anvendes til indlæring af kulhydrattælling hos andre målgrupper. Barnet kan bruge billedkortene hjemme, men også hvor forældrene ikke er der til at støtte: I skolen, i fritidsklubben, hos bedsteforældre osv.
Materialet er en stor hjælp for mange, men har alligevel sine begrænsninger: Det er langt fra alle fødevarer, som er på kortene, og man skal selv stå for sammentællingen og den efterfølgende udregning af insulinbehovet.
Løsningen blev en app udviklet af Pragmasoft. Her er kortene  blevet elektroniske og udregningen sker automatisk og i forhold til personlige parametre. Desuden er det blevet muligt at tage et billede med mobiltelefonen og på den måde lave sine egne kort. 
Designet og logikken fra kortene er genbrugt, men er blevet nemmere at bruge. Det betyder f.eks. at  pædagogerne i fritidsklubben ikke længere skal have formlerne present. 
Hos Pragmasoft er vi glade og stolte over resultatet. Se mere her:

http://itunes.apple.com/dk/app/diabetes-og-kulhydratt-lling/id505922881?l=da&mt=8